Harrastukset

Liikuntaa, kulttuuria, shoppailua

kuva

Villa Tammikosta käsin voi harrastaa mitä vain. Se on vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentokentästä, Jumbon ostoskeskuksesta ja Flamingon viihdekeskuksesta. Helsingin keskustaan kaikkine palveluineen on vain 24 kilometriä.

Alle kilometrin päässä virtaavalla Tuusulanjoella voi meloa niin kuin Tuusulanjärvelläkin. Sen rannalla on monta museona toimivaa entistä taiteilijakotia, joissa asuivat aikoinaan mm. Jean Sibelius, Pekka Halonen, Aleksis Kivi, Eino Leino, Juhani Aho ja J.H. Erkko.

Lähistöllä on golf-kenttä, tennishalli, uimahalli, karting-rata, ratsastustalleja ja frisbee-golf-rata. Omasta varastosta löytää polkupyöriä ja kävelysauvoja sekä pihapelivälineitä.

Paras uimapaikka, Häklin lampi on viiden kilometrin päässä. Kävelymatkan päässä odottaa vuosisataisen maalaistalon pihapiiriin perustettu Koiramäen Pajutalli, jossa on mukava kahvila, sisustusmyymälä ja kotieläimiä.

Nähtävyydet ja harrastukset

Viikko Villa Tammikossa

Lauantaina

Retkeilyä lähimetsässä, tarvittaessa oppaan johdolla, illalla rentouttavat löylyt pihasaunassa

Sunnuntaina

Tuusulan Rantatien taiteilijakoteihin tutustumista, päiväkahvit Lottamuseossa ja iltapala nuotiolla

Maanantaina

päiväretki Helsinkiin

Tiistaina

rentoutumista Flamingon viihdekylpylässä ja ostoksia Jumbon kauppakeskuksessa

Keskiviikkona

Tuusulan museoissa: Martta Wendelinin näyttely, Ilmatorjuntamuseo. Illalla kesäteatteri Krapissa sekä iltapala Ateljeeri-ravintolan terassilla

Torstaina

Vauhdikas päivä Heurekan näyttelyissä ja Karting-radalla. Illalla grilliruokaa Tammikon terassilla.

Perjantaina

Pyöräretki Koiramäen pajutallille, maukkaat korvapuustit kahvilassa ja tuliaisostokset.